Öt órára lezárják a Duna fővárosi szakaszát augusztus 31-én

MTI   ·   2019.07.29. 09:56

Ötszázan úszhatják át a Dunát szerdán az Utcalimpiának is nevezett Budapest Urban Games (BUG) keretein belül. A szervezők hétfői tájékoztatása szerint a jelentkezők a Műegyetem rakparttól teljesíthetik majd a 470 méteres távot.

Az úszók biztonsága érdekében 9 és 14 óra között teljes hajózár lép életbe a Duna belvárosi szakaszán, vagyis ebben az időszakban a hajóforgalom leáll a Rákóczi híd és az Árpád híd között, a kikötőkben álló hajók pedig nem hagyhatják el a pontonokat.

Az eseményt idén is a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat biztosítja 15 mentőhajóval, hajónként három vízimentővel. Az átúszást menet közben megszakító versenyzőket azonnal kiemelik a vízből. Az úszófolyosót a szakértők a legbiztonságosabb folyószakasznak tartják, ezen a részen nincsenek örvények és augusztus végére az apadás is elkezdődik. A vízminőséget a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. Vízminőségi Vizsgáló Laboratóriuma a verseny előtti napokban ismét ellenőrzi majd.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek