Taxik vonultak körbe Budapesten

MTI   ·   2011.11.02. 15:05
cim

Egy órakor indult a fővárosi taxisok forgalomlassító demonstrációja. A Taxi Gépkocsivezetők Független Szakszervezete szerint közel ezer, a menetben részt vevő taxisok szerint 6-700, más források szerint csak mintegy 300 taxis tüntet elsősorban azért, mert megszakadtak a tárgyalásaik a fővárossal a javasolt fix tarifa bevezetéséről. A szakszervezet vezetője szerint a fix tarifa bevezetésére 2004 óta az önkormányzatnak – mint árhatóságnak – törvény által biztosított joga van. Farkas Zsolt szerint a budapesti taxisok a megélhetésükért küzdenek. A tarifák száma több tucat, ezeket szeretné a szervezet egységesíttetni és fix tarifaként kihirdettetni.

Nem támogatta viszont a forgalomlassító megmozdulást a Taxi Fuvarszervező Társaságok Szövetsége, szerintük ugyanis éppen a TGFSZ tehet arról, hogy elakadt az egyeztetés a tarifáról.

Gyülekeznek a felvonulók<br>A képre kattintva galériánk nyílik<br>(fotó: Andrassew Dávid Igor)

A taxisok déltől gyülekeztek a Hungexpo 2. bejárata és a Fehér köz között, majd 13.00 óra után kezdték vonulásukat rendőri kísérettel.  Egy csoportjuk levált a tüntetők oszlopáról és a Városház utcába hajtott, hogy átadja a taxisok követeléseit tartalmazó petíciót a főpolgármesternek.

Az egyik követelés<br>(fotó: Andrassew Dávid Igor)

A dokumentumot a külföldön tartózkodó Tarlós István helyett Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója vette át, de az egyik taxisszervezet vezetője szerint a főpolgármester hazaérkezése után leül a taxisokkal tárgyalni a helyzet megoldásáról. Az Országos Taxis Szövetség elnöke szerint azonban Vitézy gyakorlatilag már most elutasította a taxisok követeléseit.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.