Új technológia a graffitisek ellen

iho   ·   2015.05.13. 13:45
400px_graffiti

Az új biztonságtechnikai eszköz elektronikus kémiai szenzorjai érzékelik a festékszórókból kijövő folyadékot, majd azonnal riasztja is a rendőrséget. A vasúttársaságnál már számos vonatra felszerelték a Mousetrap (Egérfogó) fantázianevű rendszert, ennek köszönhetően eddig több mint harminc elkövetőt érhettek tetten, és tartóztathattak le. Az Egérfogó azonban nemcsak a festékszórók, hanem a filctollak nyomait is észre tudja venni, így a hagyományos térfigyelő kamerarendszerrel együttműködve hatékonyan szállhat szembe a vandalizmussal a vasúttársaság.

A Mousetrap (Egérfogó) nevű új biztonsági érzékelőrendszer segítségével már a helyszínen le lehet fülelni a firkálókat<br>(fotó: Global Rail News, shutterstock.com)

A Sydney Trains szerint a graffitik eltávolítása eddig éves szinten harmincmillió dollárral rövidítette meg a büdzsét. A vasúttársaság vezérigazgatója, Howard Collins elmondta, a legtöbb utaspanasz a firkák miatt érkezik, a takarítóknak pedig kemény munkába kerül a havonta körülbelül tizenegyezer tag eltávolítása. A Sydney Trains első embere hangsúlyozta, bár még csak kevés idő telt el az új biztonsági rendszer üzembe állítása óta, az eddigi eredményeknek köszönhetően a társaság a firkák tisztítása helyett már a helyszínen elejét veheti a szerelvények összefirkálásának – írja a Global Rail News.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek