Hasznos holmik kisgyermekes családoknak

iho   ·   2019.11.13. 10:25

(x)

Gondolhatnánk, hogy ez egyszerű feladat, de sajnos közel sem egyértelmű, hogy mi az a rengeteg holmi közül, aminek valóban hasznát fogjuk venni. Cikkünkben szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy mi az, amit mindenképp érdemes beszerezni.

Biztonságos szükségletek

Amikor a gyermek még pici, és kiságyban altatjuk, szükségünk van rácsvédőre, mely megvédi a csöppséget attól, hogy a lábai vagy a kezei beakadjanak a rácsokba.

Ha már nagyobbacska, és nem rácsos ágyban alszik, vagy esetleg magunk mellett altatjuk, érdemes beszerezni egy biztonsági leesésgátló ágyrácsot, ezzel elkerülhetjük, hogy álmában leguruljon az ágyról a gyermek.

Amikor még pici, és lényegében ott marad, ahova mi tesszük, addig fel sem tűnik, hogy a lakásban mennyi veszély leselkedik majd rá. Akkor ér a döbbenet, amikor elkezd kúszni-mászni, és rájövünk, hogy bizony a könnyen nyíló-csukódó fiókok, az éles sarkok, az elérhető magasságban lévő konnektorok és az ajtók is egy-egy potenciális veszélyforrást jelentenek. Szerencsére ezt a gyártók is felismerték, ezért kaphatunk már fiókzárakat, sarokvédő elemeket, gyermekvédelmi konnektor dugókat és ajtó becsapódást gátló szivacsot is. Persze nem készülhetünk fel mindenre, de amire tudunk, arra érdemes.


Babaholmik a jó alvásért

Nagyon leegyszerűsítve egy baba az első időkben csak eszik és alszik. Ha jó az alvás minősége, kevesebb eséllyel lesz nyűgös az ébren töltött órákban. Hogy ezt elősegítsük, célszerű beszerezni egy stabilizáló párnát a TE áruházadból. Ez a párna speciális alakjának köszönhetően igazodik a gyermek fejéhez, körülöleli a babát, így biztosítja a nyugodt alvást. A stabilizáló párna hatalmas előnye, hogy nem csak otthon a kiságyban, hanem a babakocsiban és az autóban is használható.

A jó alváshoz a kiságyban elhelyezett matracnak is köze van. Törekedjünk arra, hogy csakis jó minőségű, kiságyba való gyermek habszivacs matracot válasszunk pamut huzattal.

Bababarát textilek

Amikor olyan dolgok beszerzését intézzük, melyek hosszan fognak érintkezni a baba bőrével, mint a ruhák és az ágyneműhuzatok, mindig figyeljünk arra, hogy olyan textilből készült holmit válasszunk, melyek bababarát, minőségi anyagból készültek. Nem csupán a ruhákból fontos ilyet beszerezni, hanem az ágyneműhuzat kiválasztásánál is lényeges szempont. Ezek a huzatok természetes pamutból készültek, nem okoznak bőrirritációt, nem tartalmaznak a csecsemőkre káros anyagokat, és biztonsági cipzárral rendelkeznek.

Ha te is babaholmi vásárlását tervezed, nézz szét a Te áruházad weboldalán, ahol a praktikus babaholmik között biztosan megtalálod azt, amire szükséged van.

Kapcsolódó hírek