(x)

Ez sajnos nem ennyire egyszerű. Az egyre több munka és egyre kevesebb szabadidő rombolja a testet, lelket. Gyermekét, felnőttét egyaránt. Legtöbbször akkor eszmélünk fel ebből a hajszából, amikor valahol beüt a baj, az egészségünk bánja kárát a tempónak.

Érdemes azonban az innen-onnan lecsíphető szabadidőnket a természetben tölteni, még viszonylag rosszabb, hűvösebb idő esetén is, mert állóképességet javít, emeli a tüdő kapacitását, feltölti a szervezetet. Ehhez nyújtanak segítséget a szabadtéri játékok.

A Szoti játékbolt, ajándék áruház kínálatában számtalan jobbnál jobb ilyen játékot talál, érdemes böngészni közöttük és megtalálni azt, ami a felnőtteket is a szabadba csábítja. Olyan játékokat is találunk a választékban, melyek gyerekkorunk játékai voltak, mint a labda kilövő szett vagy a pisztoly, korong kilövő. Vigyük a gyerekeket levegőre a közös játékért, éljük át velük együtt a versengés, futás örömét.

Labdás játékok!

A labda egy nagyon sokoldalú játék, fejleszti a gömbérzéket, a finommotoros mozgást, és gyakorlatilag az egyetlen olyan játék, amivel kivétel nélkül mindenki tud valahogy játszani. Ez az az eszköz, amit még a mozgásukban korlátozott gyerekek is élvezettel tudnak játékra használni.

Nem véletlen, hogy a labda nem csak játék, hanem kimondottan fejlesztő eszköz is. Tehát bármilyen méretben is vesszük a kezünkbe, idegrendszeri funkciókat, szem-kéz koordinációt fejlesztünk vele akkor is, ha ez nem tudatosan van így. Továbbá fontos ez a képesség az írás elsajátításában is.

Ami pedig nem elhanyagolható szempont, hogy együtt megyünk ki aktívan pihenni a szabadba, erősödik a család, a gyerekek természethez való viszonya, amit játék közben tudatosan is fejleszthet a szülő.

A lurkók terhelhetősége, fizikai ereje is jobbá válik, ha sokat vannak friss levegőn, ellenállóbbak lesznek a betegségekkel szemben, és nagyon fontos tényező, hogy jobban is alszanak, ha egészségesen el vannak fizikailag fáradva.

Szervezzünk közös játékokat baráti családokkal. Hatalmas élmény a gyerekeknek, ha a család nem önmagában, hanem más családokkal megy ki a szabadba. Ráadásul tapasztalatokat is cserélhetünk, mindenkinek van kedvenc helye, mutassuk meg ezeket egymásnak.

Cserélhetünk szabadtéri játékokat, és ha valami újat kipróbálunk és tetszik, meg is tudjuk vásárolni, hogy legközelebb már mi magunk is vihessük egy újabb szabadnap alkalmával. Látogasson el a jatekajandekaruhaz.hu weboldalra, regisztráljon, válogasson a sok szép játék közül.