Mi legyen a mai ebéd?

iho   ·   2019.05.14. 07:31

(x)

A legjobb receptek mindig követik az idények jellegét. A jeges téli estéken nem jellemző egy finom gyümölcsleves a család asztalán, hiszen az évnek ebben a szakaszában nem teremnek a gyümölcseink. Egy ilyen leves elkészítése az év ezen szakaszában csak fagyasztott gyümölcsből lehetséges, ami mint tudjuk, közel sem fogja a legjobb ízvilágot hozni.

Séfünk tavaszi ajánlata

A tanácstalan esetekben jó megoldás a mestertől tanulni vagy ellesni. A szakácsként dolgozó professzionális képzett személyek egészen máshogy látják az ételkészítést, mint mi magunk. Ők szenvedéllyel, sokkal magasabb tudással és háttér információkkal rendelkezve készítik el az ételsort.

A rohanó világunkban az ember megengedheti magának, hogy néha beüljön egy hangulatos rendezvényhelyszínként is szolgáló étterembe. Azokon a napokon, amikor a hétköznapokba belefáradtunk, se időnk se energiánk nincs a főzéshez. Az étterembe járás arra is lehetőséget biztosít, hogy a menüsorról elcsenjünk egy ötletet, és azt utána a családunknak elkészíthessük.

A séfünk a tavaszi szezonhoz az alábbi időszakos menüt állította össze. A menü fő jellemzője a változatos és bőséges zöldség használat mellett, a megszokott magyaros ételspecialitások egy kicsit újragondolva, átfűszerezve.

Előételként egy finom saláta, némi öntettel megbolondítva. Padlizsánkrém vagy sajt falatkák, esetleg kacsamáj. Az előételnek sosem kell túl laktatónak lennie. Az előétel minden esetben egy ráhangolódás arra az ízutazásra, melyben a teljes menüsor elfogyasztásával részesülünk.

A legjobb főételek idény alapanyagokból készülnek, némi extrával megbolondítva. Az egyik ilyen lehetőség az angolszász területről átvett „fish and chips”. Panírozott halat takar sült krumplival. Egyszerű, laktató és mindenekelőtt finom is. Kezdő háziasszonyok is könnyen beszúrhatják a családi ételek közé, mivel egyszerűen elkészíthető. A hal fajtáját majd a horgásztónál eltöltött napok fogásához alakíthatjuk.

A klasszikus cézár saláta is jó főétel lehet. A család éhesebb tagjai legfeljebb nagyobb mennyiségben fogyasztják ezt. Az alakukat féltőek is bátran fogyaszthatják, az ő esetükben a pirított zsemlekockáról kell csak lemondani.

Desszertnek a legjobb olyat választani, melyet mindannyian jól ismerünk és szeretünk is. Hazánk közkedvelt egyszerű édessége a madártej. Kitűnő választás mind a folyamatosan melegedő tavaszi időjárásban és a nyári kánikulában pláne. A kókusztejes madártejet citromos morzsával megkóstolhatják a Rudas Bistro csapatának jóvoltából. A professzionális eszközökkel felszerelt profi szakács csapat ételkülönlegességeivel a legnagyobb ételkritikusokat is leveszik a lábukról.

Kapcsolódó hírek