Keresési eredmény a(z) „nasa” címkére
Rendezés:

Repülés

Az ötvenes évek bombázójából időjárás-felderítő, majd a NASA kutatógépe lett, amely remek felvételeket közvetített az űrhajó leszállásáról. A Frankenstein-példány sztorija.

Repülés

„Dragon, SpaceX, comcheck!” – a megkönnyebbülés pillanata. Leválás az állomásról, belépés a légkörbe, érkezés a Mexikói-öbölre, minden pontosan zajlott, de az űrhajósok némi késéssel kerültek ki a kabinból.

Repülés

A menetrend az űrállomástól az Atlanti-óceánig, a leszállás feltétele a megfelelő időjárás. Negyvenöt éve nem érkeztek vissza emberek az űrből az óceánra.

Repülés

A Roszkozmosz főnöke nincs nagy véleménnyel az új űrhajójóról, szerinte a SpaceX csak a Boeingot győzte le. Melyik az olcsóbb rendszer?

Vasút

Földön, vízen, levegőben: összefoglaló május 25-étől május 31-éig.

Repülés

Az új amerikai űrhajó repülését tizenhét perccel a tervezett indítás előtt kellett lefújni. Kilenc év elmúltával ismét amerikai űreszköz amerikai személyzettel a legendás 39A startpadon.

Repülés

Félig felrobbant űrhajó bukdácsolt a Hold felé, amire nem szállhattak le, de hazatértek, és a világ sokkal inkább ünnepelte az űrhajósokat és a földi csapatot, mint ha minden jól ment volna.

Repülés

Tökéletes start, hibás pályamódosítás. Ha űrhajósok lettek volna a fedélzeten, korrigálhattak volna... Leszállás vasárnap, szárazföldre.

Repülés

A Bajkonurból csütörtökön felbocsátandó Szojuz-MSZ-14-es űrhajó parancsnoki ülésében indul majd el a tervek szerint a Nemzetközi Űrállomásra a Fedor (Fjodor) nevű, ember alakú robot, amelynek tervezői szerint fontos szerepe lesz a Holdon és más potenciális bolygókon létrehozandó bázisok felépítésében.

Vasút

Már huszonkét IC+-kocsi fut, harmincéves a B-2A Spirit, ötven éve járt ember a Holdon. Az elmúlt napok legfontosabb hírei.