Keresési eredmény a(z) „nasa” címkére
Rendezés:

Repülés

Több, mint két év után az X-37b Floridában szállt le, más biztosat nem tudunk. Az látszik, hogy megint jól bírta a hosszú repülést és a heves landolást.

Repülés

A bioüzemanyagok használata 50–70 százalékkal csökkenti a repülőgépek koromkibocsátást – mutatta ki az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) szakembereinek német és kanadai kutatókkal közös végzett tanulmánya, amelyet a Nature című tudományos folyóiratban mutattak be.

Repülés

A nagy kérdés az akkumulátor és a hatótávolság. A NASA tervei és a Long EZ rekordváltozata. Óceánrepülés elektromos géppel? Az easy is beszáll a fejlesztésbe.

Repülés

Új űrverseny, nem „hagyományos” orosz–amerikai, hanem SpaceX–NASA. De még sem a személyszállító Dragon, sem a nagyrakéta nem repült.

Repülés

Hogyan lehet átmormogni a szuperszonikus tartományba? A Lockheed tervei a NASA programjában, a konfiguráció vagy nincs meg még, vagy titok.

Repülés

Tupoljev–NASA repülő laboratórium, orosz gép amerikai műszerekkel. Emlékmű lesz a 77114-es? Akiket irritálnak bizonyos feliratok.

Repülés

A mérnökök 1946-ban a hangsebesség túlrepülését készítették elő, most a tiszta, csendes és keveset fogyasztó repülés a cél.

Repülés

Ha több utánpótlást lehet felküldeni egy fuvarral, ritkábban kell indítani a szállítmányokat. Maradhat-e három orosz a fedélzeten?

Repülés

Első felvételét küldte az amerikai űrkutatási hivatal pasadenai központjába a Jupiterről a Juno űrszonda.

Repülés

A „lufi-modul” és a pattogatott kukorica. Ellenáll-e sugárzásnak, mikrometeoroknak? A SpaceX megint visszahozta egy rakétáját.