A vasútipari szektor stabil pillére a cseh gazdaságnak

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2020.05.16. 12:00
400_180

Az ACRI-szövetség tagvállalatai a tavalyi évben összesen 76 milliárd korona (988 milliárd forint) forgalmat generáltak. A cseh vasútipari vállalatok forgalmának az 54 százaléka a kivitelt képezte – ez az arány már három egymást követő évben ugyanaz. A kivitel tehát körülbelül 40 milliárd korona (520 milliárd forint) forgalmat tett ki. A vasútipari vállalatok az országban csaknem 20 ezer főt foglalkoztatnak.

Vágányfektetés Morvaországban

A kiváló eredmények részben annak is köszönhetők, hogy a vállalatok nagymértékű befektetéseket fordítanak az innovációra, az új technológiákra és termékeik versenyképességének növelésére. Továbbá a vasúti járművek és berendezések iránti növekvő igény is hozzájárul a fejlődéshez. Sokat segítenek az európai támogatások, amelyeknek hála még több megrendelés születik, nagyobb volumenű beruházások keletkeznek. A cseh vasútipari vállalatok hírnevét az is öregbíti, hogy évek óta az export a teljes forgalom több mint 50 százaléka.

forrás: ACRI

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek