Arad–Temesvár: újabb elkésett sztráda

MTI   ·   2013.07.02. 19:32

Nem készült el határidőre az Arad és Temesvár közötti autópályaszakasz, amelyet a Román Országos Autópálya- és Közúttársaság (CNADNR) honlapján feltüntetett információ szerint vasárnapig, június 30-áig kellett volna véglegesíteni – írja a Krónika. A kivitelező cég azonba még meghatározatlan ideig folytatja a munkát, így a szakasz nagy részén sebességkorlátozás van érvényben, óránként 60 és 80 kilométeres sebességgel lehet csak közlekedni.

Jelen állás szerint az aszfaltozást sikerült befejezni, így a munkások már csak a korlátokon és más kiegészítő elemek felszerelésén dolgoznak. Az építést vezető konzorciumhoz közeli források szerint ugyanakkor a június harmincadikai határidő csak becslés volt, az autópálya-szakaszt pedig legkorábban novemberben adják át.

A dél-erdélyi autópályához tartozó Arad–Temesvár-szakaszt egyébként 2009-ben kezdték építeni. A tervek szerint két év alatt kellett volna véglegesíteni, azonban már korábban megnyitották a forgalom előtt, befejezetlenül. A félkész szakaszon ezért az építéssel párhuzamosan folyamatosan szükség volt javítási munkálatokra, tavaly ősszel például egyes részeket újra kellett aszfaltozni.

Mutyi?

Kapcsolódó hírek