Buszvásárlási hitel felvételéről döntött a pécsi közgyűlés

MTI/iho   ·   2015.03.26. 20:38

Páva Zsolt polgármester elmondta, a hitel segítségével a városi tulajdonú vállalat azokat az öreg, Ikarus és Mercedes típusú járműveket válthatja ki, amelyeket jelenleg bérel a Pécsi Közlekedési Zrt.-től. Hozzátette: a 3,5 milliárd forintos kölcsön felhasználásával a pécsi buszpark több mint kétharmadát cserélik le, és hosszú távra biztosítják annak segítségével a közösségi közlekedést a városban.

Paiger István, a Tüke Busz Zrt. vezérigazgatója az ülésen kifejtette: a hétéves Volvo 7700 típusú járművek közül harmincnyolc csuklós és hetvenhét szóló, azokat üzembe állításuk óta a gyártó szervizelte Hollandiában, ahol eddig futottak.

Hozzátette: a járművek műszaki állapota meglepően jó, s azok alkalmasak a pécsi közösségi közlekedés szolgálatára. Kitért arra, hogy már vannak tapasztalataik a típuscsaláddal kapcsolatban, hiszen jelenleg is szolgálnak a városban ilyen buszok tesztjelleggel. A vezérigazgató tájékoztatása szerint a hitel lehívását követően két-három hónap alatt történhet meg a buszok leszállítása, azok a nyártól már részt vehetnek a pécsi közlekedésben.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az Erdélybe induló Történelmi Székely Gyors zarándokvonatra és az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek