Csődközelben az Egyedi

iho   ·   2018.05.31. 11:10
mod80

Az Omnibusz oldal írta meg csütörtök reggel a Facebook-oldalán, hogy hétfő óta nem dolgoznak a munkások az Ikarus Egyedi Újszász utcai üzemében, mert elfogyott az alapanyag, az alkatrészek és a munkaeszközök is a gyárban. A dolgozókat hétfőn kényszerszabadságra küldték. Az Omnibusz szerint már nemcsak a beszállítóknak tartozik az Egyedi, de a hitelintézetek is elkezdték keresni a meg nem kapott törlesztőrészleteket, nemsokára pedig végrehajtást kérnek a buszgyár ellen.

Mozgásképtelen Szobormodulo Ács Attila felvételén

A közlekedési blog emlékeztet, a tíz röntgenbuszból eddig egy, a pécsi és tatabányai elektromos buszokból összesen nulla, míg a 180, metrópótlásra szánt csuklósbuszból tizenhárom kocsi lett csupán kész, pedig már a második határidő is bőven lejárt. Pécs és Tatabánya várhatóan szerződést fog bontani az Egyedivel.

Alig egy hónapja írtunk arról, hogy a VEKE értesülései szerint megtámadták a csuklóstendert. A beszerzéssel kapcsolatos kutyakomédiát pedig ebben a cikkünkben foglaltuk össze.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Autóbuszközlekedés

Hosszú hétvége március idusán: csütörtökön már péntek van a MÁV-nál

iho   ·   2024.03.13. 08:50

Március 15-én, a hosszú hétvégén jóval nagyobb utasforgalom várható, ezért a MÁV és a Volánbusz arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat, indulás előtt tájékozódjanak az ünnepnapi és hétvégi közlekedési rendről. Érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket, vagy használni az automatákat, az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban is.