Keresetlen szavakkal fakadt ki a mozdonyvezető

iho   ·   2018.10.15. 18:30
mende_kislid

Porpáczy Richárd mozdonyvezető a Facebook-oldalán osztotta meg gondolatait egy előtte a tilos jelzés ellenére fiával együtt, így az ő életét is veszélyeztetve átkelő apának címezve. Érvelése logikus, tiszta, ugyanakkor érzelmekkel telített. Szerkesztőségünk úgy gondolja, hogy fontos ügyről van szó, és ebben az esetben érthető a felindultság, indokoltak az erős szavak. Így közöljük a szöveget:

Te agyatlan barom! Remélem, megosztják annyian, hogy eljut hozzád Mezőtúrra az üzenetem!

Tehát még egyszer: te szerencsétlen hülye Mezőtúron, október 14-én délelőtt 10 óra 10 perckor a Berettyó-csatorna töltésének útátjárójában. Remélem, magadra ismersz! Mégis, mi járt a fejedben, mikor előttem kikerülted a félsorompót, és átmentél előttem? Magad előtt terelted a gyerekedet. Nagyon nem siettetek, mert miután átértetek, visszafordultatok és megnéztétek a tehervonatot.

Mi értelme volt ennek? Meg akartad mutatni a fiadnak, milyen kemény vagy? Apa okos, ő jobban tudja, mikor ér oda a vonat, ugye? Megmutattad neki, hogy a sorompó felesleges, a vonat előtt mindig van hely. A fiadnak te vagy a példakép, most továbbadtad a tudást, hogy nem kell tisztelni a pirosan villogó lámpát. Ezért kockáztattad a magad és a gyereked életét.

Gratulálok! 

Neveld csak belé, te marha, hogy ezt bátran megteheti mindig! Majd ő is ezt fogja továbbadni, de lehet, hogy épp ezzel ölöd meg a gyerekedet vagy az unokádat.

Kikerülni a sorompót, mikor már látod a vonatot? Gyerekkel? Egeszen elment az eszed?

1300 tonnás vonattal mentem feléd 100 km/h sebességgel. Mondhatod, hogy messze voltam. Anyira azért nem, mert jól láttalak. Legfeljebb 400 méterre lehettem. Tudom, az majdnem fél kilométer. Én inkabb úgy mondanám, hogy 14 másodperc valasztott el titeket a haláltól. Ennyi időd lett volna eltakarodni előlem a fiaddal együtt, ha megtorpan egy darázs miatt, vagy megbotlik. Persze, veled ilyen soha nem történhet meg, te címeres ökör, ugye?

Ha ez lesz egy autóból, mi marad az emberből? – fotó: MTI

Tudod, te marha, hogy hány olyan embert gázol el a vonat, akiknek ugyanez volt az utolsó gondolata? Magyarorszagon naponta legalabb egyet, de a múlt héten valahogy úgy alakukult, hogy kettő is volt hetköznaponként. Olyan gyakran csapják szét a vonatok a magabiztos hülyéket, hogy már nincs hírértéke. Legfeljebb akkor kerül a hírekbe, ha nagyobb zavart okoz a közlekedesben. Na meg a gyerekek, mert azt imádja a bulvár. „Gyerekével együtt lépett a halálvonat elé.” Szép kis szalagcím lett volna belőled, te apának nem nevezhető, felelőtlen senki.

Persze, te mindent megúszol. Ezt megmutatod a fiadnak is. Aztán ha mégsem sikerül, neked meg a gyereknek nagyon fájdalmas, de gyors halála lesz. De vajon hány életet teszel tönkre még? Feleségedét, családodét. Az enyém nem számít, egy mozdonyvezető tudja, hogy gázolni fog a pályafutása alatt, csak az a kérdés, hogy mennyit. Te viszont még nem láttad, milyen a gyereket halottszemlező rendőr arca. És hidd el, mikor a tűzoltó az ő nagyszerű hivatását választotta, biztosan nem gondolt arra, hogy majd marékkal kell szednie a szetfolyósodott belsőségeket.

Most megúsztad. Örülhetsz. A gyereked is megúszta. 14 másodpercen múlt.

A kép csak illusztráció. Ezúttal nem kerültél fólia alá. Aki a képen letakarva fekszik, szintén úgy gondolta, hogy átér a vonat előtt. Mint te.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.