Északról kerülik Kecskemétet

iho/közút   ·   2016.11.08. 18:45
kecskemetielkerulo0

Most november elején megkezdték a 445. számú főút Kecskemét északi elkerülő újabb ütemének, az M5 autópálya és az 5. számú főút közötti út kivitelezési munkálatait. A beruházás részeként összesen négy új körforgalmú csomópontot építtet a NIF, egy-egy a ladánybenei úton és a Nyíri úton, valamint az M5 autópálya csatlakozásánál a különszintű csomópont is két körforgalmi csomóponttal lesz kialakítva.

(térkép: NIF Zrt. Facebook-oldala)

De nemcsak az autósokra gondolnak: a ladánybenei út melletti kerékpárút korrekcióját is elvégzik és zajvédő falakat építenek. A 3,3, kilométer hosszú szakasz megépítésével 2018. negyedik negyedévére teljessé válik a Kecskemétet északról elkerülő út. Az M5 autópálya Hetényi pihenőjét elbontják és egy új komplexé bővíthető egyszerű autópálya pihenő-párt létesítenek.

A vállalkozó novemberben fakivágással és humuszolással megkezdi a munkaterület előkészítését, és idén várhatóan elindulnak a földmunkák is. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában hazai forrás felhasználásával megvalósuló fejlesztést a Duna Aszfalt Kft. végzi, a kivitelezés nettó értéke 5 milliárd 750 millió 719 ezer 36 forint.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek