Húsvét után új buszmenetrend lép életbe Szegeden

Bohus Dávid   ·   2012.04.04. 15:00
kicsi

Közlemény jelent meg a Tisza Volán Zrt. honlapján Szeged város helyi autóbusz-közlekedésében 2012. április 10-én üzemkezdettől életbe lépő menetrend-módosításról.

A szegedi elektromos közlekedés fejlesztési projekt eredményeként elindított 2-es villamosjárattal egy időben megszűntek a párhuzamosan közlekedő autóbuszjáratok. Az új villamosvonal közlekedése miatt jelentkező többletköltségek okán további, helyi autóbusz-hálózatot érintő módosítások végrehajtásáról döntött a szegedi Közgyűlés.

A húsvéti ünnepek után életbe lépő változások következtében a 10, 71, 72, 74, 76, 84, 90 számú járatok menetrendje módosul, megszűnik a 71A jelzésű járat.

A 11-es járaton közlekedő autóbuszok hétvégén a Személy pályaudvar helyett a Bartók térig, rövidebb útvonalon járnak.

A 72Y jelzésú autóbuszvonal számozása 77-esre változik.

Érdemes tájékozódniuk a változásokról azoknak az utasoknak, akik Baktó, Béketelep, Szőreg, Tápé irányába szállnak autóbuszra. Ugyanis a nevezett külvárosi területeket kiszolgáló járatok a szabadnapokon 13 órától, valamint munkaszüneti napokon a Mars tér helyett csak a legközelebb eső városszéli lakótelepekig közlekednek. A belváros felé átszállással, a szegedi elektromos közlekedés járataival lehet tovább utazni.

A szőregi 60-as és 60Y-os jelzésű járatok szabadnapokon 13 órától, valamint munkaszüneti napokon, a Füvészkerttől induló 70-es autóbuszjárat szabad- és munkaszüneti napokon teljes üzemidőben Mars tér helyett az Újszeged, Gyermekkórház végállomásig járnak. Továbbközlekedni a belváros felé az 5-ös jelzésű trolibusszal lehet.

A 60, 60Y, 70-es jelzésű járatok hétvégén az Újszeged, Gyermekkórház végállomásig közlekednek <br> (a térképek forrása: Tisza Volán Zrt. tájékoztatója)

A baktói 77-es, valamint a Tápé felől érkező 73-as és 73Y jelzésű járatok végállomása szabadnapokon 13 órától és munkaszüneti napokon egész nap: Tarján, Víztorony tér. A belvárosi kapcsolatot a 11-es autóbusz, valamint a 19-es trolibuszjárat biztosítja.

A 73, 73Y, 77-es járatok szombat délutántól hétvégén Tarján, Víztorony térig közlekednek

A béketelepi 78-as és 78A-s jelzésű autóbuszjáratok szabadnapokon délután 13 órától a hétvégi üzemzárásig Vértói út végállomásig közlekednek. Innen átszállással a 9-es jelzésű trolibusszal lehet továbbutazni a belváros felé.

A béketelepi járatok Vértói út végállomásig közlekednek

A rövidített viszonylatra megváltott menetjegyek az átszállást követően is érvényesek a munkanapi menetrend szerinti végállomásokig a Tisza Volán tájékoztatójában megjelölt viszonylatokban.

Változik továbbá a 90F jelzésű autóbuszok menetrendje is. A járatok szabadnapokon 13 órától a Lugas utca végállomásig közlekednek. A viszonylatjelzés nem változik, függetlenül attól, hogy ez az útvonal a 90-es járatéval megegyezik.

Április 10 után szombat kora délutántól egyik járattal sem találkozhatunk hétvégén a Mars téren <br> a képre kattintva galéria nyílik <br> (a szerző képei)

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Autóbuszközlekedés

Hosszú hétvége március idusán: csütörtökön már péntek van a MÁV-nál

iho   ·   2024.03.13. 08:50

Március 15-én, a hosszú hétvégén jóval nagyobb utasforgalom várható, ezért a MÁV és a Volánbusz arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat, indulás előtt tájékozódjanak az ünnepnapi és hétvégi közlekedési rendről. Érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket, vagy használni az automatákat, az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban is.