Icomosom nyolc éve lassan elszelel

Garai Szakács László   ·   2016.05.16. 16:15
szeged_icomos0

Lassan egy hónapja örültünk annak, hogy harmadszor kapta meg az Icomos-díjat a MÁV. Idén áprilisban a 120a számú, Budapest–Újszász vasútvonalon található állomásépületek felújításáért, helyreállításáért kapták. A műemlékvédelmi elismerést egyedülálló módon immár harmadszor ítélték oda a vasúttársaságnak a tulajdonában álló épületek rekonstrukciójáért.

Abban az írásunkban megemlítettük, elsőnek 2008-ban kapta meg az elismerést a vasúttársaság Szeged nagyállomás felvételi épületének felújításáért. Lássuk hát, nyolc év alatt mit s hogyan változott a Pfaff Ferenc tervezte épület!

Pfaff Ferenc műve 1902-re készült el. Az épület a kor ízlését követő historizáló stílusban épült. A képre kattintva galéria nyílik (a szerző felvételei)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek