Irány Dél-Pest! Nyitva a buszgarázs!

iho/közút   ·   2015.09.05. 19:43

A Dél-pesti Autóbuszgarázsban folytatódik a jubileumi év őszi eseménysorozata, ahol a megszokott családi és gyermekprogramok mellett vezetett szakmai látogatásokra és tesztvezetésre is regisztrálhatnak látogatóink.

Családi programok

Kreatív műhely, közlekedésbiztonsági kvíz és akadálypálya, élő minivilág egy Ikarus buszban, kiállítás a 100 éves budapesti autóbusz-közlekedésről egy Ikarus buszban, önvédelmi bemutató, kerékpáros ügyességi pálya, valamint autóbusz szimulátor várja a családokat.

Szakmai programok

Szervezett csoportokban megtekinthető lesz a járműjavító csarnok, bemutatjuk a diszpécserek munkáját és lehetőség nyílik oktatóbusz tesztvezetésre is, így érvényes B kategóriás jogosítvánnyal kipróbálható lesz, milyen lehet buszvezetőnek lenni. Ezekre a programokra helyszíni regisztráció szükséges.

Érdekességként egy katasztrófavédelmi és mentési gyakorlat keretében megtudhatjuk, hogyan működnek együtt a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat munkatársai, ha baleset történik egy autóbusszal.

Kiállítás

Főalkatrész és Járműkiállítás: IK 412, IK 521, IK 260, IKARUS AGORA, Van Hool A 300, Van Hool AG 300, Van Hool NEW A330 CNG, Van Hool NEW AG300, Volvo 7700

Helyszín: Dél-pesti Autóbuszgarázs, 1194 Budapest, Méta u. 39.

Időpont: vasárnap 10–16 óra között

Megközelítés: Menetrend szerinti járatokkal, valamint ingyenes különjárattal Kőbánya-Kispest végállomásról 20 percenként. A különjárat menetrendje a www.bkv.hu oldalon frissül.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.