Mutatjuk a Közlekedési Múzeum közleményét:

Mikor és honnan indult az első budapesti villamos? A villamos mely része volt a „lélekmentő”? Tudod-e, hogy miért sárga színűek a villamoskocsik? És azt, hogy mi az a kémvonat? A Közlekedési Múzeum legújabb múzeumpedagógiai kiadványából mindez kiderül. A Körúti kalandokat május 5-én, szombaton, a Budapest 100 programjai közt szereplő játékos körúti séta során vehetik először kézbe az érdeklődők.

A Közlekedési Múzeum Buzás Aliz tervezőgrafikussal együttműködve rendhagyó múzeumpedagógiai kiadvány kidolgozását kezdte meg 2017 végén. A térképes városfelfedező kalandlapsorozat első része az első kísérleti villamos évfordulójához kapcsolódva, a Nagykörút Nyugati pályaudvartól Király utcáig tartó szakaszát dolgozza fel, felhívva a figyelmet a különböző technika- és közlekedéstörténeti érdekességekre. A kalandlap e városrész rajzolt térképéből, valamint izgalmas, megfigyelésre, gondolkodásra, kreativitásra sarkalló feladatokból, kihívásokból áll. A foglalkoztató kiadvány felhívja a figyelmet a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum budapesti kiállítóhelyeire, gyűjteményeire, s ezek látogatására, megismerésére sarkallja a kalandlap felhasználóit. A kalandlap nyomtatott formában elsősorban a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum budapesti tagintézményeiben lesz elérhető és megvásárolható. A tagintézményekről részletesen ezen a linken tájékozódhatnak.

A Budapest100 programkínálatában izgalmas körúti séta során tudhatnak meg többet az érdeklődők az első budapesti villamosról.

A séták 10.30-tól és 15.00-tól indulnak!

Játékos sétánk során az első villamos nyomába eredünk! A Nyugati tértől a Kazinczy utcába, az Elektrotechnikai Gyűjteménybe érve izgalmas kalandokba keveredhetnek. A séta során szerzett élmények pedig a múzeumba kihelyezett kreatív alkotóműhelyben meg is valósulhatnak, kézzel foghatóvá válhatnak. A foglalkozást a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum múzeumpedagógusai tartják.

Találkozó: Nyugati tér

Regisztrációért a kiválasztott időpont megjelölésével ide írjanak levelet: muzeumpedagogia@kozlekedesimuzeum.hu; (max. 25 fő/séta, 2 fő/email); május 4-én, 12.00-ig.A pontos találkozópontot a válaszemailben küldik majd meg.

Az Elektrotechniakai Gyűjteménybe kihelyezett alkotó műhelybe regisztráció nélkül minden érdeklődőt szeretettel várnak.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!