Kerékpárút épült Csengerben

MTI   ·   2019.10.31. 10:11

Csaknem három kilométer hosszú kerékpárút épült a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csengerben, a beruházást vissza nem térítendő, európai uniós támogatásból finanszírozták – közölte a magyar-román határ melletti város önkormányzata. A várost átszelő kerékpárút összeköttetést biztosít a szomszédos Pátyoddal, valamint kapcsolatot teremt a kisváros külterületen elhelyezkedő ipari parkkal, ahol a környék lakosságának jelentős része dolgozik.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (Top) pályázatának segítségével kialakított kerékpárutat "a helyi kötöttségekhez és a helyhiányhoz igazodva" alakították ki, egyes szakaszait elválasztott vagy elválasztás nélküli gyalog-kerékpárútként építették meg, ahol ez nem volt lehetséges, ott az útburkolaton jelölték ki kerékpársávokat. Az önkormányzat a beruházással párhuzamosan szemléletformáló kampányt is elindított, amelyben a biztonságos kerékpáros közlekedésre hívják fel a lakosság figyelmét.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek