Közös kerékpárkölcsönző köti össze Esztergomot és Párkányt

iho/zöldút   ·   2020.02.02. 15:00
mvbike0

A kivitelező T-Systems Magyarország Zrt. képviselője közölte a kerékpárok tárolására tizennégy gyűjtőállomást létesítettek, amelyből hat Párkányban, nyolc Esztergomban található. Kiss Bálint projektvezető hozzátette: a Mária Valéria Bike nevet viselő rendszerben hatvan hagyományos és negyvenöt elektromos kerékpár bérelhető. A járműveket és a dokkolókat alvállalkozóként a Neuzer Kft. szállította.

(fotó: MTI)

– Az új beruházással egy időben az Esztergomban már meglévő bringakölcsönzési rendszer, az ebi is megújult és kompatibilissé vált az új rendszerrel – mondta a projektvezető. A két rendszer együtt húsz állomásból, 278 dokkolóból és 165 kerékpárból áll. A rendszer használatához regisztrálni kell a www.mvbike.eu oldalon. Válthatók egy-, három-, valamint hétnapos jegyek. Az éves bérlet 6500 forint, a féléves 4000 forintba kerül, fizetésnél forint és euró között lehet választani.

Szabo Eugen, Párkány polgármestere elmondta, a közös rendszer lehetővé teszi a két város lakosainak, valamint a turistáknak, hogy a bérelt kerékpárt bármelyik dokkolóból kivegyék, és tetszőleges állomáson tegyék vissza. Erős Gábor, Esztergom alpolgármestere kiemelte, a közösségi közlekedésnek ez az új formája még jobbá teszi az összeköttetést a két határ menti város között. Esztergom és Párkány önkormányzatai ezzel is szeretnék ösztönözni a lakosokat és a turistákat, hogy utazásaikhoz a két város területén környezetkímélő megoldásokat alkalmazzanak.

Innen lehet kölcsönözni. Esztergomban: Városháza – Deák Ferenc utca, Mária Valéria híd – Szigetcsúcs, Suzuki gyár – személyi porta, vasútállomás – Schweidel utca, Szentgyörgymező – óvoda, Bánomi lakótelep, iskolák, Hősök tere – Terézia utca, Ipari park – Kirchhoff bejárat. Párkányban: vasútállomás, Petőfi utca, Rendelőintézet, Városháza, Fő utca, Teraszok II. (lakótelep). A színeknek is jelentősége van: piros – üres állomás, sárga – állomás kevés kerékpárral, világos zöld – állomás kerékpárokkal, sötét zöld – állomás kevés szabad hellyel, kék –telített állomás

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek