Látványos baleset Mainzban

Istvánfi Péter   ·   2016.02.12. 13:45
mainzbaleset0

A helyi közlekedési cég, az MVG Mainz egyik MAN NG 313-asa a 65-ös járaton éppen az A60-as autópálya hídján haladt keresztül, amikor egy fehér Seattal ütközött. Az ütközés a buszt a híd korlátjára lökte, de olyan szerencsétlenül, hogy a jármű félig az autópálya felett lebegett.

Kibírta. A busz is és a korlát is. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: Allgemeine Zeitung Rhein Main Presse)

A kiérkezett rendőrök és tűzoltók együtt azonnal lezárták az A60-as autópályát, mert félő volt, hogy a busz rázuhan. Ezt követően a tűzoltóság ékekkel rögzítette a busz hátsó tengelyét, a mellső futóművet pedig egy tűzoltóautóhoz kötötték. A járművet végül több órás közdelem árán, darukkal emelték vissza a helyére.

A 65-ös járat igen népszerű az iskolások körében, különös szerencse, hogy a buszon éppen nem voltak diákok, mindössze tizenketten utazta a járaton, ők a hátsó ajtókon biztonságosan le tudtak szállni. Mindössze két utast és az autó vezetőjét kellett kórházba szállítani, mindannyian könnyebben sérültek meg a balesetben. Az anyagi kár mértékét még nem tisztázták.

Egy biztos: ha valaki erős, strapabíró korlátot szeretne vásárolni, mindenképp a híd korlátjának gyártóját keresse.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek