Negyvenkilenc új töltőberendezéssel bővült az e-Mobi országos hálózata

iho/zöldút   ·   2019.03.09. 18:55
e-mobi0

A társaság 2018 szeptembere óta tizennégy budapesti kerületben és tizenöt további településen helyezett el töltőberendezéseket, ezzel is hozzájárulva az országos átjárhatóság megteremtéséhez. Az e-Mobi tizenkét 50 kW-os DC töltőt is létesített:

  • a budapesti Mechwart téren,
  • az M3-as autópálya Szilas pihenőjénél,
  • Csornán,
  • Székesfehérváron,
  • Nagykanizsán,
  • Dunaújvárosban
  • és Nyíregyházán

található villámtöltőket már használhatják a villanyautósok. A töltőtelepítéseken felül zajlik a hamarosan letölthető e-Mobi(l)App mobiltelefonos alkalmazás tesztelése.

Az e-Mobi a múlt évben több mint 200 nyilvános (2×22 kW-os AC, valamint 22 kW-os DC és 22 kW-os AC + 50 kW-os DC típusú) töltőállomást telepített, közel 400 töltőpontot létrehozva szerte Magyarországon, szoros együttműködésben az önkormányzatokkal és a területileg illetékes elosztó hálózati engedélyesekkel (ELMŰ-ÉMÁSZ, E.ON, NKM). A projekt végére – 2019 májusára – pedig 329 e-mobis elektromos töltőállomáson közel 587 töltőpontot használhatnak a villanyautósok, és további, közel 200 e-töltő létesül az önkormányzatoknak biztosított állami támogatással is.

Az e-Mobi elsődleges célja az országos átjárhatóságot biztosító töltőhálózat kialakítása, ezért elsősorban vidéki nagyvárosokban, nagyobb forgalmú utak mentén, nagy látogatottságú közintézményeknél és közkedvelt szabadidős célpontoknál valósul meg a töltőberendezések telepítése, de kiemelt figyelmet fordítanak Budapest töltőhálózatának fejlesztésére is, amelynek területén közel 170 töltőberendezés telepítése van folyamatban. Az e-Mobi elektromostöltő helyszíneit a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem által készített töltőinfrastruktúra telepítési koncepció, illetve az ehhez kapcsolódó térinformatikai szoftver segítségével döntik el, minden esetben egyeztetve a helyi önkormányzatokkal és a villamosenergia-hálózat üzemeltetőivel.

A növekvő elérhető töltőszámnak köszönhetően, minden hónapban egyre több az elektromos autós közlekedésben felhasznált energia. Az e-Mobi országszerte üzembe helyezett töltőin az elmúlt 12 hónap alatt több mint 547 ezer kilowattóra energiát vettek fel a villanyautósok, csaknem 63 ezer tranzakció alatt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek