Rockbusz indul Szombathelyen

iho   ·   2013.04.05. 09:40

A népszerű 30Y zenekar frontembere, Beck Zoltán, valamint Marton Zsolt alpolgármester és Prieger Szabolcs, az AGORA zenei szakágazat vezetője jelentette be egy új közlekedési és kulturális attrakció, a 30Y autóbuszjárat elindítását.

A Vas Népe online tudósítása szerint Marton Zsolt utalt arra a közgyűlési döntésre, amely ezt lehetővé tette, és reményét fejezte ki, hogy a járat igazi turisztikai látványossággá nőheti ki magát. A pécsi Beck Zoltán elmondta, hogy szombathelyi főiskolás éveik alatt társaival azért is kötődtek ehhez a járathoz, mert a később sikeres zenekarrá lett csapat tagjai a járat útvonala közelében, a Derkovitson laktak.

– Jó az ötlet, nem szabad kitérni előle – fogalmazott. – Ez a járat, zenekarunk névadója, egyfajta rocktörténeti momentum, várjuk a folytatást. Tavaly már volt előzménye a dolognak, hiszen egyetlen napra feltámadt a járat és a buszon akusztikusan zenéltünk is. Ez az út folytatható, ezernyi ötletem akad a hasznosításra. Prieger Szabolcs kifejtette, hogy menetrend szerinti Volán-járat lesz a 30Y, de némi módosulással.

– Nevezetesen a buszt egyfajta kulturális térré kívánjuk megtenni, amely kiállításoknak vagy más, oda illő eseményeknek is helyet adna. Elsőként Lékó Tamás fotóival nyitunk – mondta Prieger. Papp László, a Vasi Volán vezérigazgatója elmondta, hogy együttműködnek a szervezőkkel, támogatják törekvéseiket.

Kapcsolódó hírek