Újabb nagysebességű vonal készült el Kínában

iho   ·   2014.09.19. 21:15
400px_kina_nagysebessegu_vonat

A kelet–nyugati irányú vasútvonal Csianghszi tartomány négymillió lakosú székhelye, Nancsang és Hunan tartomány hétmilliós központja, Csangsa között teremt közvetlen nagysebességű kapcsolatot. A pálya kiépítése része a Kunming és Sanghaj közötti korridorvonal modernizálásának, valamint az úgynevezett négy vízszintes és négy függőleges irányú nagysebességű vasútvonal fejlesztési stratégiájának, amellyel a közép-kínai területeket is összekapcsolják a keleti nagyvárosokkal.

342 kilométerrel nőtt a kínai nagysebességű vasúthálózat a Nancsang–Csangsa vonalnak köszönhetően<br>(fotó: John Hoyle, IRJ)

Az International Railway Journal arról ír, az építkezések 2010 júliusában kezdődtek meg és nemrég fejeződtek be. A 350 kilométer per óra üzemi sebességre kiépített pályán idén júliusban lehetett elvégezni az első futópróbákat.

A nagysebességű vonal a két nagyváros déli pályaudvarai között Kaoan, Hszinju északi, Jicsun, Pinghsziang északi és Liling keleti állomásokat érinti, az eddigi három és fél óráról másfél órára csökkentve az utazási időt. A repülési ágazat menetidejével is versenyző vasúti szolgáltatás szeptember tizenhatodikán indult el napi tizenhárom vonatpárral – számol be a Railway Gazette.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek