Vége a pucérkodásnak Londonban

iho/közút   ·   2016.06.28. 08:45
london_busz_reklam_fooldal

Egészségesen táplálkozol? Sportolsz? Urambocsá, szépnek születtél? És mindennek a tetejébe fiatal nő vagy? Hát nem szégyelled magad?! Bujkálnod vagy csadort viselned – egyelőre – még nem kell, de a londoni buszokon, metrókon, valamint ezek megállóiban és állomásain, magyarán a TfL (helyi BKK) teljes hálózatán tilos lesz a hirdetéseken ilyen embereket szerepeltetni.

Micsoda erkölcsi fertő! Tiltsák be! Képzeljük el mi lett volna a média reakciója, ha egy magyar polgármester hoz ilyen döntést...

Nem, ez sajnos nem egy megkésett áprilisi tréfa, hanem teljesen komoly, és természetesen megvan hozzá a píszí indok is: szexuális tárgyakká degradálják a nőket, a tinédzserekben torz énkép alakul ki, megállnak a fejlődésben... Hülye angolok, angol hülyék – jegyezhetnénk meg vicceskedve, csak hát ugye a parancs Sadiq Khantól, a május közepén beiktatott muszlim polgármestertől származik. Egyébként Khan pakisztáni származású édesapja buszsofőrködésből tartotta el őt és hét másik testvérét 25 éven át, talán innen a megkülönböztetett figyelem a tömegközlekedés iránt.

Egy klasszikus jelenet a Dumb és Dumberből. A londoniakra ezentúl még a képekről se fognak bikinis nők mosolyogni

No de a tiltásnak természetesen voltak előzményei is: 2011-ben London egyik keleti kerületében feltételezett iszlamisták bikinis nőket ábrázoló hirdetéseket festettek le rendszeresen, majd 2015-ben feministák tiltakoztak egy fogyókúrás termék bikinis nőt ábrázoló reklámja ellen. A jogvédők segítségével és a média támogatásával sikerült is összegyűjteniük mintegy 70 ezer aláírást a „szexista” reklám ellen, noha az minden tekintetben megfelelt az összes létező előírásnak. Ez a szám egyébként első blikkre soknak tűnhet, de ne felejtsük el, hogy a városnak több mint 8 és fél millió lakosa van, aminek 12,4 százaléka (vagy több mint 1 millió fő) muszlim, azaz egy szűk, de annál agresszívebb kisebbség erőltette rá az akaratát a nagy többségre...

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek