Zárlat miatt égett a bautzeni

MTI/iho   ·   2014.01.03. 18:20
aaa--20298697_l__4000

Az előzetes vizsgálati eredmények szerint a fűtőberendezésben keletkezett zárlat miatt gyulladt ki december 31-én este a Traianus nemzetközi Intercity egyik bautzeni kocsija a Békés megyei Muronynál. A végleges vizsgálati eredmények néhány héten belül lesznek meg.

A pórul járt bautzeni<br>A képre kattintva galéria nyílik!<br>(fotók: Pacsika Péter)

Sigulinszki Tibor, a MÁV szóvivője kifejtette: a vonat a muronyi vasútállomáson állt, amikor a tűz keletkezett. A szerelvényen nem utaztak sokan, őket azonnal leszállították. Bár a tűzoltók rövid idő alatt a helyszínre értek, az a vasúti kocsi, ahol a tűz keletkezett teljesen kiégett. A kár milliós nagyságrendű lehet - mondta a szóvivő.

A 028-as az áldozat

Helyszíni beszámolóink szerint a Traianusra Békéscsabán felszállt két takarító, ők vették észre a tüzet. Miután szóltak a jegyvizsgálónak, az vészféket húzott. A vonat épp az átépítés alatt álló Murony állomáson haladt kis sebességgel, így a második vágány már új peronjánál állt meg. A sérült kocsit egy remot M47-es mozdonnyal nemrég áthelyezték egy csonkavágányra, ahol a részletekbe menő vizsgálatokat majd végrehajtják.

Így mozgatták minimális sebességgel a kocsit

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek