Keresési eredmény a(z) „csehszlovakia” címkére
Rendezés:

Vasút

A német megszállás és a második világháború miatt azonban nem lett sikertörténet az M 262-es. A harmincas évekbeli remeket mégis sikerült megmenteni.

Közút

Ezúttal a ráncajtós 280-asok búcsúznak Pest megyétől, a sárga csuklósok négy évvel bírták tovább a fővárosi szürke-kékeknél.

Vasút

A legendás csehszlovák motorvonat már úton van a megmentőkúrára. A Slovenská Strelát a ČMŽO járműjavítóban újítják fel.

Vasút

A Slovenská strela névre hallgató vonatot uniós támogatásból restaurálják, rangjához méltó múzeumi tároló csarnokot is építenek neki.

Vasút

Ünnepi matricával tisztelegnek a csehek és a szlovákok a fővárosaik között közlekedő gyorsvonat előtt. A legendás Slovenská Strela expressz már nyolcvan éve teremt kapcsolatot Prága és Pozsony között.

Vasút

A csehszlovák körablakos legenda, a Bobina képekben.

Repülés

A szovjetek az An-2-es utódját keresték a típusban. Összesen huszonhat repülőgép viselt huszonkilenc magyar lajstromjelet vagy oldalszámot.

Közút

A Škoda 706 RTO-K típusú csuklósbusz igazi ínyencségnek számít a retrovilágban. Egyetlen példány létezik a kétajtós változatból. Üzemképes.

Vasút

December közepéig szolgálják még a Cseh Vasutakat a 749-esek. Tovább már nem számolnak velük a személyszállításban.

Közút

Hatvanéves a csehszlovák Praga V3S típusú teherautó. Az egyszerűen kezelhető katonai tehergépkocsiból legenda vált az évek során.
 
 
https://rch.railcargo.com/hu/