Keresési eredmény a(z) „urrepules” címkére
Rendezés:

Repülés

Az ötvenes évek bombázójából időjárás-felderítő, majd a NASA kutatógépe lett, amely remek felvételeket közvetített az űrhajó leszállásáról. A Frankenstein-példány sztorija.

Repülés

„Dragon, SpaceX, comcheck!” – a megkönnyebbülés pillanata. Leválás az állomásról, belépés a légkörbe, érkezés a Mexikói-öbölre, minden pontosan zajlott, de az űrhajósok némi késéssel kerültek ki a kabinból.

Repülés

A menetrend az űrállomástól az Atlanti-óceánig, a leszállás feltétele a megfelelő időjárás. Negyvenöt éve nem érkeztek vissza emberek az űrből az óceánra.

Repülés

A Roszkozmosz főnöke nincs nagy véleménnyel az új űrhajójóról, szerinte a SpaceX csak a Boeingot győzte le. Melyik az olcsóbb rendszer?

Vasút

Földön, vízen, levegőben: összefoglaló május 25-étől május 31-éig.

Repülés

Az időjárás most alkalmas volt, az új űrhajó két veterán berepülővel a fedélzetén rendben pályára állt, vasárnap megtörtént az összekapcsolódás, az átszállás az űrállomásra. „Amerika megint vezet az űrben”.

Repülés

Az új amerikai űrhajó repülését tizenhét perccel a tervezett indítás előtt kellett lefújni. Kilenc év elmúltával ismét amerikai űreszköz amerikai személyzettel a legendás 39A startpadon.

Repülés

Trump nem is annyira váratlan döntésének háttere. Ahová nem engedték az oroszok a felderítőket. A friss Tu-214ON és az öregecske OC-135B. Belejátszik a mini űrrepülőgép is?

Repülés

Félig felrobbant űrhajó bukdácsolt a Hold felé, amire nem szállhattak le, de hazatértek, és a világ sokkal inkább ünnepelte az űrhajósokat és a földi csapatot, mint ha minden jól ment volna.

Repülés

Tervezett élettartamának felénél jár a december 6-án pályára állított két magyar műhold, az ATL 1 és a SMOG-P.