A Duna jobb kihasználásáért kiáltanak

MTI   ·   2011.09.16. 14:54
A Budapesti Közlekedési Központ közleménye szerint a charta legfőbb célja a folyók adta lehetőségek minél szélesebb körű kihasználásának elősegítése a városi logisztikában és áruszállításban. A főváros támogatja ezeket a célkitűzéseket, mert Budapesten a Duna nem csak a közösségi közlekedés, hanem az áruszállítás tekintetében is számtalan kiaknázatlan lehetőséget rejt magában.

A központ közlése szerint az Európai Bizottság készített egy városi mobilitással foglalkozó akciótervet, a belga EU-elnökség ideje alatt pedig konferenciát szervezett a városi teherszállításról. A bizottság 2011. március 28-án hozta nyilvánosságra az Európai Unió közlekedéspolitikájáról szóló Fehér Könyvet, melyben az egyik legfontosabb kitűzött hosszú távú cél a széndioxid-mentes városi logisztika elérése a városközpontokban.

A felhívás aláírásával a chartához csatlakozott városok (Berlin, Bécs, Brüsszel, Budapest, Párizs) a bizottság által megfogalmazott célok elérésében "élenjáró szerepet" kívánnak betölteni, és elérni, hogy az Európai Unió kiemelt figyelmet fordítson közlekedési és támogatási politikájában is a nagyvárosi folyók közlekedési szempontú fejlesztésére.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.