A Keleti és a Déli nem, a Nyugati zár idén

iho   ·   2015.04.10. 13:05
00kicsi

Nemrég beharangoztuk: a három fővárosi pályaudvar mindegyike bezár teljes rekonstrukció miatt. Azóta a MÁV finomított a tervein: idén csak a Nyugati pályaudvaron kezdődnek el a munkák.

Meghirdetett vágányzár, jóváhagyott igénylés még nem született a rekonstrukcióról (a már kiírt vágányzárakat törölték), de azt tudni, hogy az épületek felújítása nem szerepel a programban (ez pályaudvaronként 12–13 milliárd forintba kerülne), csupán az elhasználódott vágányzatot cserélik ki. A MÁV tervei szerint a Déli pályaudvar 2016-ban – nééhány apróbb munkát az alagút támfalának javítása idején elvégeztek –, a Keleti 2017-ben következhet a felújítási sorban, utóbbinál a Kőbánya felsőre vezető harmadik vágány építése is benne van az ütemezésben.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az Erdélybe induló Történelmi Székely Gyors zarándokvonatra és az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek