A virágos megállóhely

iho   ·   2014.11.11. 21:15
00kicsi

A Virágos Kaposvárért és a Virágos ház pályázatokra 2014-ben húsz pályamű érkezett, az eddigiekkel ellentétben nemcsak magán-, hanem jogi személyek is pályázhattak. Ezt a lehetőséget használta ki a Verebélÿ László Vasúttörténeti Egyesület is, a kapostüskevári (volt Kaposvár-Textilművek) megállóhely gondozója.

Az elismerő oklevelet Tóth István, Kaposvár leköszönő alpolgámestere adta át az egyesületnek<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(forrás: Verebély László Vasúttörténeti Egyesület)

A megálló nem először nyert tekintélyes díjat: még a hetvenes években (emlékszünk, ugye, a rendezett, gondozott kisállomásokra?) a MÁV országos állomásszépítési versenyén, majd 2003-ban a Tüskevári napokon jutalmazták a felvételi épület és környezetének szépségét.

Az elismerő oklevél

A Verebélÿ László Vasúttörténeti Egyesület 2001 óta gondozza és 2003 óta virágosítja Kapostüskevár megállóhelyet, így tizenegy év után elhatározták: épp ideje az újabb megmérettetésnek. A Virágos Kaposvárért pályázat eredményhirdetésén Tóth István, volt alpolgármester adta át a díjat az egyesület képviselőjének – a szervezet és az állomás is elismerésben részesült, az indoklás szerint „nagyban hozzájárultak Kaposvár környezetkultúrájának fejlesztéséhez” – áll az egyesület közleményében.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek