Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára az átadóünnepségen kiemelte, hogy a UPS amerikai központú globális logisztikai cég Magyarországon olyan stratégiai iparágazatban fektetett be, amely háromszázezer embernek ad munkát. Az államtitkár hangsúlyozta: az amerikai befektetések részesedése Magyarországon egyre növekszenek. Nando Cesarone, a UPS európai régiójának elnöke elmondta, hogy a cég magyarországi teljesítménye jelentősen hozzájárul a globális fejlődésükhöz. Emlékeztetett arra, hogy a UPS négyszázharmincezer alkalmazottat foglalkoztat, kétszázhúsz országban van jelen, tízmillió ügyféllel rendelkezik, ebből Európában negyvenötezerrel. Kiemelte, hogy Európában a folyamatos növekedés érdekében kétmilliárd dollár fejlesztést hajtanak végre, amelynek egy része már megvalósult.

Az amerikai cég tavaly nyáron tette közzé, hogy kétmillió dollárból logisztikai központot hoz létre a UPS Magyarország Vecsésen. Az ünnepségen David Kostelancik, az Egyesült Államok magyarországi nagykövetségének ügyvivője kiemelte a két ország közötti kapcsolatokat, és méltatta a magyar kormány erőfeszítéseit, amelyet a gazdasági együttműködés fejlesztéséért tesz. Jim Kearney, a UPS Magyarország vezetője ismertette, hogy a zöldmezős beruházásban épült létesítmény a korábbi magyarországi csomagszortírozónál háromszor nagyobb, 5200 négyzetméter alapterületen helyezkedik el. A UPS tájékoztatása szerint a vecsési bázis nemcsak a magyarországi, hanem regionális központként is működik majd, innen irányítják a magyar, a román és a görög operációt. A vecsési központban száznegyvenen dolgoznak több műszakban, itt alakították ki a UPS Magyarország székházát, továbbá a cég kiscsomag- és teheráru-továbbítási üzletágainak irodáit.

A UPS 1989 óta van jelen Magyarországon eleinte az In Time Kft.-n keresztül, majd 1997-ben önálló magyar képviseletet alapított, 2013-ban megvásárolta a Cemelog társaságot, Kelet-Közép-Európa legnagyobb egészségügyi logisztikai vállalatát, amely azóta UPS Healthcare Hungary néven leányvállalatként működik. A UPS hét magyarországi létesítményében több mint háromszázötven munkavállalót foglalkoztat, nyolcvan járműből álló flottával rendelkezik, kiscsomag szállítási, ellátásilánc-megoldás, illetve egészségügyi logisztikai szolgáltatásokat nyújt ügyfeleinek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!