Rongálás miatt nem üzemel az aluljárót a felszínnel összekötő lift a Határ útnál

BKK/iho   ·   2024.04.24. 18:00
00_hatar_uti_bkk

A sérült szerkezet biztonságosan nem használható, a helyreállítás hetekig is eltarthat. Az aluljáró felújítása a végéhez közeledik, a második liftet még nem helyezték üzembe, így a felszín kizárólag a lépcsőkön keresztül közelíthető meg a Határ útnál.

Dulakodás volt április 23-án, kedd délután a felújítás alatt álló Határ úti gyalogos-aluljárónál. A verekedés résztvevői betörték az aluljárót a felszínnel összekötő, az 50-es villamos végállomásánál elhelyezkedő liftakna felszíni ajtajának üvegét. Az esetet többek között a felvonó kamerája is rögzítette, így könnyen beazonosíthatók a rongálás elkövetői. A helyszínre érkező rendőrök előállították a rongálásban résztvevőket, a sérült személyeket pedig a mentőszolgálat munkatársai látták el.

A felvonót üzemeltető BKV a történtek után – tekintettel a kialakult balesetveszélyes helyzetre – azonnal leállította a liftet. A helyszíni szemle során megállapították, hogy a 2023 decemberében üzembe helyezett lift ajtaja úgy megrongálódott, hogy az ajtószerkezet biztonságosan nem használható, meg kell javítani. Az üvegszerkezet legyártása és beszerelése hetekig is eltarthat.

Tart a Határ úti aluljáró átépítése

Hamarosan befejeződik a Határ úti gyalogos-aluljáró felújítása, a rekonstrukció során egy második lift is beépül a helyszínen, azt azonban még nem helyezték üzembe. Az április 23-i rongálás miatt az aluljáró átmenetileg akadálymentesen nem közelíthető meg, ideiglenesen csak a lépcsőkön keresztül érhető el.

A BKK a liftet üzemeltető BKV-val együttműködve mindent megtesz annak érdekében, hogy mielőbb helyreállítsák a felvonót, és újra akadálymentesen is elérhető legyen a Határ úti aluljáró.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek