Egyre több a logisztikai ingatlanberuházás Ausztriában

iho   ·   2019.02.21. 13:45
400px_cargo_center_graz

A tanácsadó vállalat ausztriai, valamint közép- és kelet-európai részlegének vezérigazgatója, Andreas Ridder szerint elsősorban a lakáspiac, az irodák és a logisztikai piac új piaci dinamikája lesz a meghatározó. A jó gazdasági helyzet, valamint a növekvő online kereskedelem miatt továbbra is jelentős igény mutatkozik a nemzetközi fejlesztők részéről. Az osztrák ingatlanpiaci trendeket tekintve a CBRE szerint harmadik a felet is bevonó projektfejlesztések befejezésének növekvő mértéke, valamint az értékesítési és visszafizetési ügyletek iránti növekvő érdeklődés nagyobb beruházási aktivitást hoz 2019-ben a hazai ipari és logisztikai piacon.

A jó gazdasági helyzet, valamint a növekvő online kereskedelem miatt továbbra is jelentős igény mutatkozik a nemzetközi fejlesztők részéről

A kereskedelmi ingatlanspecialista a következőket prognosztizálja a legfrissebb piaci kilátásai alapján:
•    Az átadások növekvő bővülése okán, melyet a jó gazdasági környezet és a növekvő online kereskedelem befolyásol, magasabb befektetési tevékenységre lehet számítani az osztrák ipari és logisztikai piacon 2019-ben.
•    A nemzetközi piaci szereplők piacra lépése a csomaglogisztikai szektorban tovább fokozza a külvárosi földterületek iránti jelenleg is kemény versenyt. Emiatt a létező „B” és „C” osztályú ingatlanok újrafelhasználásában rejlő lehetőség egyre fontosabbá válik a jövőben.
•    A lakossági, kiskereskedelmi, ipari és logisztikai felhasználási módok közötti versenyhelyzet fokozódik a városi régiókban.
•    Folyamatosan növekszik az értékesítési is visszafizetési ügyletek iránti érdeklődés, ez 2019-ben nagyobb aktivitáshoz fog vezetni az ipari és logisztikai ingatlanok befektetési piacán.

Ausztria 2018-ban népszerű célpont volt a logisztikai ingatlanok nemzetközi fejlesztői számára. A Garbe Industrial a felső-ausztriai Steyrben végrehajtott projektfejlesztésével történő piacra lépésén felül a VGP NV jelentette be, hogy felvásárolt egy a Magna-által használt ingatlant, ami fejlesztési potenciál szempontjából újabb negyvenötezer négyzetméternyi bérleti helyet jelent. A Deutsche Logistik Holding által fejlesztett Vienna East ipartelepet is kibővítik – jelenti a Logistik Express.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.