Éjszakai roncsmenet a gödöllői HÉV-en

iho   ·   2013.11.13. 10:00
2as

Néhány nappal a futásengedélyük lejárta előtt, november 10-én este elszállították Kerepesről a már hosszú évek óta ott rozsdásodó három Faccpps típusú zúzottkő-szállító kocsit. Útjuk egy L.VII-es közreműködésével Cinkotára vezetett, ahol valószínűleg a végső enyészet vár rájuk. Műszaki állapotuk nem engedte meg, hogy közvetlenül a fővonalon közlekedhessen a menet, ezért Csömör felé kellett kerülniük – főként az ilonatelepi lejtviszonyok miatt.

Előkészületek Kerepesen<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(a külön nem jelölt felvételeket Zentai László készítette)</br>

Szerkesztőségünkhöz többféle információ is eljutott a lejárt fővizsgájú vagonok további sorsáról. Egyes értesülések szerint a HÉV felújítaná őket, ezután a pályafenntartásban jeleskednének. Más források szerint valamelyik vasútépítő cég tartana rájuk igényt.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek