Extrém buszok egy amerikai elvont fesztiválról

iho/közút   ·   2016.09.20. 16:15
burningman_kicsi

A Burning Man az egyik legnagyobb és talán a legextrémebb fesztivál a világon: évről-évre, nyár végén, a nevadai Black Rock sivatagban rendezik meg – az idei a jubileumi harmincadik alkalom volt. Noha egy körülbelül 70 ezer résztvevős óriási buliról van szó, érdemes műszaki szemmel is figyelemmel kísérni a Burning Mant, mert igen érdekes és kreatív járművekre bukkanhat az ember.

Mint az elején említettük, ezek a gépek leginkább művészeti tárgyakként funkcionálnak; mérnökök, üzletemberek, különböző művészek engedik szabadjára a fantáziájukat, amikor megalkotnak egy-egy ilyen guruló mutánst. Természetesen a bicikliktől a személyautókon át egészen a teherautó nagyságú meghatározhatatlan izékig rengeteg mindennel lehet itt találkozni, de mi a magazin profiljából adódóan csak a buszokkal foglalkozunk. Akinek sikerült felkorbácsolni az érdeklődését, az a CNN honlapján megtalálja az idei év legőrültebb járműveit, az alábbi galériában pedig az elmúlt évek extrém buszaiból gyűjtöttünk össze egy válogatást.

A képre kattintva galéria nyílik

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek