Hegyeshalom kivételével leállt a határokon átívelő vasúti személyszállítás

MTI/iho   ·   2020.03.20. 13:55

A szomszédos országok közül Szlovákia, Ukrajna, Románia, Horvátország és Szlovénia vasúti határállomásain már az elmúlt napokban leállították a nemzetközi személyszállító vonatok közlekedését. A járványügyi és veszélyhelyzetre való tekintettel egyetlen magyar–osztrák határállomás kivételével szinte teljesen megszünt a nemzetközi vasúti személyszállítás.

Ausztriával a vasúti összeköttetést a MÁV hálózatán Hegyeshalomnál még fenntartják. Az osztrák vasútvállalat, az ÖBB, illetve a GYSEV Szentgotthárd és az ausztriai Fehring, illetve Jennersdorf között már felfüggesztette a közlekedést. Ausztrián át Németország és Magyarország között is üzemel a vasúti személyszállítás, a railjetek és a többi nemzetközi járat közlekedik (a Budapest–Hamburg viszonylatú Hungária EC és a Budapest–Berlin viszonylatú Metropol EuroNight kivételével), de a határellenőrzések miatt húsz–negyven perccel megnőhet a menetidő.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek