Kártyás fizetés a járművezetőnél?

iho   ·   2016.08.12. 09:46

„Kérjük, készítse elő a pontos összeget, a járművezetőnél nincs váltópénz” – ismerjük ezt a feliratot a budapesti buszokról. Az elsőajtós felszállás, a járművezetőnél – drágábban, 350 helyett 450 forintért megváltható jegy – a bliccelést hivatott kiszűrni, több-kevesebb (a hivatalos jelentések szerint inkább több) sikerrel. Amíg az elektronikus jegyrendszert be nem vezetik, áthidaló megoldást kíván a BKK megvalósítani.

A pályázóknak szeptember 5-éig kell benyújtaniuk ajánlatukat, a rendszer minél gyorsabb elindítása plusz pontot ér. Emellett a győztes pályázónak a mintegy száz POS-terminál üzembe helyezése, 415 önálló és 600 mobil terminál felszerelése, és tízezernél is több, járműfedélzeti kártyaolvasó eszköz elkészítése. A pályázónak ezen felül a webes felületen, mobilalkalmazáson és telefonon keresztüli, online bankkártya-elfogadást is biztosítania kell. Az üzemeltetés a BKK feladata lesz, a beszerzés becsült összege 550 millió forint.

A BKK a hagyományos terminálokat ügyfélközpontokba, jegypénztárakba, jegyértékesítő automatákra és MOL-Bubi állomásokra építi be, a mobil eszközök az ellenőröknél lesznek – írja a Világgazdaság.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek