Kiégtek a Rákosrendezőn tárolt kocsik

Kadocsa Gyula - Arnold Balázs   ·   2012.09.05. 16:30
kiskep_tuzz

Talán az ország legnagyobb vasúti tüze volt a huszonegy évvel ezelőtti rákosrendezői járműtűz. A lángok martalékává vált több tíz leállított, tárolt vagy selejtezett személy- és teherkocsi, ám sajnos néhány megőrzésre félretett múzeumi példány is. A tűz gyorsan terjedt kocsiról kocsira a száraz őszi időben, és veszélyeztette a közelben álló többi járművet és az épületeket is. Ráadásul a rendezőben tárolt kocsikat megközelíteni is nehéz volt, ezért a kiérkező tűzoltásvezető nagyon hamar négyes kiemeltre, azaz majdnem a lehető legnagyobbra emelte a riasztási fokozatot.

A pusztító tűzhöz az összes környező tűzőrségről, a harmadik, negyedik, tizenharmadik és tizennegyedik kerületekből, de még a Kispesti Tűzőrségről is jött segítség. A nehezen megközelíthető, vízhiányos területen tomboló lángok megfékezéséhez az akkor még létező ferencvárosi tűzoltóvonat is riasztást kapott, de vonult a káresethez a fővárosi parancsnok is.

Égnek a kocsik Rákosrendezőn<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(fotók: Kadocsa Gyula)

Az akkori vizsgálat szerint a tüzet az egyik kocsiban élő hajléktalanok okozták. A tűzben szerencsére nem sérült meg senki, fájó azonban, hogy több muzeális jármű is teljesen elpusztult.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.