Közép-Anglia is elérhető: Jet2.com-járatnyitás

iho   ·   2013.11.11. 13:30
cim

Péntek késő délután landolt Budapesten a Jet2.com diszkont-légitársaság vadonatúj járata, ami Közép-Angliát köti össze a magyar fővárossal. A Jet2.com gépei heti két alkalommal, hétfőn és pénteken teszik meg az utat Budapest és a közép-angliai régió legnagyobb repülőtere között, ahonnan egyszerre három nagyváros is elérhető: Nottingham, Derby és Leichester. Az új járattal Budapestről egy hosszú ideje hiányzó, de fontos célállomás vált újra elérhetővé az utazók számára – írja a reptérkezelő közleménye.

Sokan utaztak a Jet2.com East Midlands repülőteréről érkező gépén, ami a menetrendnek megfelelően péntek késő délután szállt le Budapesten. A járatok egy hosszú hétvégi kiránduláshoz igazítva péntek délután 18:40-kor szállnak fel Budapestről és 21:35-kor érkeznek East Midlandsre. Visszafelé hétfőn 15:00-kor indul a járat és 17:55-kor érkezik meg Budapestre. A Jet2.com 148 üléses Boeing 737-300-as típusú repülőgépekkel teljesíti a járatokat.

Esti érkezés<br>(fotók: Budapest Airport)

Az érkező Boeing 737-est a Budapest Airport részéről Saly Sándor járatfejlesztési vezető, a Jet2.com részéről pedig Steve Adamson marketingmenedzser üdvözölte a járatot. Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója elmondta: a Jet2.com harmadik útvonala azért lesz sikeres, mert Közép-Anglia eddig „fehér folt” volt a BA járathálózati térképén.

Kelet-Közép-Anglia egyike a szigetország kilenc régiójának. East Midlands arculata egyaránt vidékies és városias: a festői tájakon történelmi falvak és városok, kastélyok és főúri otthonok, illetve az ipari forradalom hagyatékaként a gyártelepek váltják egymást.

Torta a fedélzeten: a marcipán fa nyilván a sherwoodi erdőt szimbolizálja

East Midlands repülőtere a régió nyugati részén, Anglia szívében helyezkedik el. Érdekessége, hogy egyszerre három környező nagyvároshoz is köthető: a tőle délre eső Leichester város megyéjében fekszik, postai címét és telefonszámát viszont az északnyugatra lévő Derby városa adja, miközben a Nemzetközi Légiforgalmi Szövetség, a IATA Nottinghamhez sorolja. A három város közül Nottingham a legismertebb, amit elsősorban Robin Hood legendájának köszönhet.

A leedsi székhelyű Jet2.com diszkont-légitársaság 2004-ben indította első járatát a magyar főváros és Manchester között, eredetileg hetente három járattal. 2010 nyarán már heti ötre emelkedett a járatok száma, majd Edinburgh városával bővült a budapesti hálózat, egy ideig pedig leedsi járatot is indítottak Budapesről, amit jövő áprilisban indít újra a légitársaság. A Jet2.com flottáját 37 Boeing 737-es és 11 Boeing 757-es alkotja.

Kapcsolódó hírek