Látogatás az SZKT-nál

iho/vasút   ·   2011.09.18. 11:00
title

Kétéves szünet után rendeztek újra nyílt napot a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) telephelyein. A szegedi elektromos közlekedésért felelős társaság délelőtt a trolibuszok telephelyét, míg délután rövid időre a villamoskocsiszínt nyitotta meg a szép számú érdeklődő előtt.

A nyílt napot nosztalgiaközlekedés tette teljessé, Szeged legújabb trolivonalán a 8-ason Klinikák és a Körtöltés utca (egészen pontosan a trolibuszgarázs között) egy felújított Ziu 9-es járt, míg a telepen belül az egyre ritkábban látható Ikarus 280T sorozat egyik képviselője szállította az utasokat. A csarnokokat szervezett csoportokban lehetett megtekinteni, de a garázs területén kisebb kötöttségek között szabadon lehetett nézelődni. Utóbbi mindig is nagy erénye volt az SZKT hasonló rendezvényeinek, és nem volt ez másként a villamoskocsiszínnél sem. A szegedi elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretében átépített telep legnagyobb sztárjai a selejtezés határán álló Bengálik voltak.

A két telepen mindent megmutattak, így egy készülőben lévő csuklós vázát is. A felvételre kattintva galériánkat nyithatják meg

Kapcsolódó hírek