Már 145 kilométeren tilos előzni a kamionoknak Csehországban

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2020.01.03. 18:00
cseh_kamion0

A cseh rendőrség javaslatára Csehország Közlekedési Minisztériuma tizenegy autópálya-szakaszon vezette be a kamionok előzési tilalmát. Eddig csak nem egész harminc kilométeren, mindössze két autópálya egyes szakaszain volt érvényben a tilalom, jelenleg már összesen 145 kilométeren, a D1-es, D5-ös, D-8-as és D11-es autópálya bizonyos szakaszain tilos az előzés a 12 tonnánál nehezebb gépjárműveknek.

(forrás: mdcr.cz)

A legfrekventáltabb cseh autópálya, azaz a D1-es sztráda 179. és 203,9., valamint a 205,5. és 210,3. kilométere között nem szabad előzni a kamionokban a Prágából Brno felé haladóknak. Ellenkező irányban pedig a 210,5. és a 185,85. kilométer között vezették be a tilalmat. A D5-ös autópályán Plzeň felé a nulladik és a 11,5. kilométer között és a 14,8. valamint a 22,5. kilométer között tilos előzni. Ellenkező irányban pedig a 114,8. és 9., valamint a hatodik és nulladik kilométer között haladhatnak a kamionok csak egy sávban. Az észak-csehországi D8-as autópályán is két szakaszon, Prágából észak felé a nulladik és kilencedik kilométer között, valamint ellenkező irányban a hatodik és a nulladik kilométer között. Továbbra sem szabad előzni a D8-as autópálya két alagútjában. A D11-es autópályán a Prágából Hradec Králové felé vezető irányban a nulladik és nyolcadik kilométer között tilos az előzés, ugyanígy az ellenkező, befelé vezető irányban is.

Ezeken a szakaszokon tilos a kamionoknak előzni

Ezeken a szakaszokon kívül ideiglenesen tilos a kamionoknak előzni további 54 kilométeren a Vysočina fennsíkon. Ezt a tilalmat időszakosan vezethetik be december 1. és február utolsó napja között. Az előzési tilalom elrendeléséről az időjárás függvényében döntenek, vagy kedvezőtlen forgalmi helyzetek esetén is elrendelhetik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek