Még egy utolsó csecserészés: ma leoltják a cicilámpát!

iho   ·   2017.11.03. 16:16
cc

A fővárosi metrófanoknak elég nehéz napnak ígérkezik november harmadika, péntek. Ezen a napon jár utoljára végig a metró a 3-as vonalon, és ha minden a BKV szándékai szerint megy, most utazhatunk utoljára az Ev3-as típusú vonatokkal is.

Hétfőtől hat állomással rövidebb szakaszon üzemel majd a metró (hétvégén ugye egyáltalán nem jár!), a csökkent járműigényt pedig elvileg ki lehet adni a régi és a felújított 81-es szerelvényekkel. Legalább két Pandát kéne egyszerre megtámadni a csúcsban fakockával, hogy talán vissza kelljen nyúlni egy Ev3-ashoz...

A 272-es a Népligetben (fotó: Vörös Attila)

A típust a Metrovagonmas gyártotta 1975 és 1979 között, az elsőként a hatvanas évek végén beszerzett Ev-khez képest kicsit erősebb motorral és egy picit eltérő belső kialakítással érkeztek a 2-es és a 3-as vonalra. A száz Ev-ből negyvenötöt 2000–2002 között felújítottak, ezek Barbi becenéven futottak a piros vonalon az Alstomok érkezéséig.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek