Metró a nagyvasúton

Vörös Attila   ·   2012.12.06. 19:30
400__IMG_0795__121204_metro_Alstom_KOB__M44424__k

November 28-án a négyes metró már elkészült, metróközlekedésre is alkalmas szakaszán két próbavonat közlekedett. Ez volt az első alkalom, amikor személyszállító vonat járt az M4 alagútjában Kelenföld és a Móricz Zsigmond körtér között, a próbára az ide szánt szerelvények tartampróbáihoz való felkészülés miatt volt szükség.

Metró a Bartók Béla út fölött. Vegyük észre a bloggerek kedvencét a szélvédő mögött!<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(fotók: a szerző)

Múlt csütörtök és péntek éjjel meg is érkezett az első, négyes vonalra szánt szerelvény a Fehér útra. A vonat várhatóan februárra szerzi meg a típusengedélyt, addig is a 2-es és a 4-es vonalon is fog futópróbázni.

A metrótelep előtti rövidke szakaszon a metró saját dízele húzta már az Alstomot

Kedden Kelenföldről elszállították a próbajáratok vonatait, egy négykocsis orosz szerelvényt és egy ötkocsis Alstom metrót. Az orosz metrót Kőbánya-Kispesten át továbbították a Kőér utcai járműtelepre, az Alstomot pedig Kőbánya felsőn át a Fehér úti telepre. Mindkét esetben a MÁV Trakció Bobója továbbította a próbavonatokat a MÁV hálózatán.

Kapcsolódó hírek