Önnek melyik kézi csempevágóra van szüksége?

iho   ·   2019.04.20. 06:11

(x)

Munka közben nem mozdulnak el, nem csúszkálnak, illetve a sokrétű beállításai lehetőségeiknek köszönhetően precíz, és pontos vágást tesznek lehetővé. Mindemellett az sem árt, ha nem hagynak nyomot a burkolat felületén sem. Rövid cikkünkben olyan csempevágókra hívjuk fel a figyelmet, melyekre a felsorolt ismérvek mind jellemzők.

 

Egysínes Sigma csempevágó

 

Ez az egysínes csempevágó úgynevezett „húzásos” karcolási rendszer alapján működik. A vágási hossz tekintetében többféle opció is rendelkezésre áll, ezt a vásárlás előtt át kell gondolni.

 

Keskeny, kétirányú szögállítási opcióval rendelkezik, a nagyderékszög pedig két oldalra is fordítható. Fontos tulajdonsága, hogy a vágókar műanyag törőtalpakkal van felszerelve, ennek köszönhetően nem hagy nyomot a megmunkált felületen. Ezen felül egy rugós lemez szolgál a burkolólap alátámasztásaként, míg a csúszkálás ellen gumitalpak nyújtanak védelmet.

 

Az egysínes Sigma csempevágó váza acél és alumínium ötvözetéből készült, méghozzá CAD technológia alkalmazásával. A pontossága, praktikussága, precizitása és az alacsony súlya teszi egy felhasználóbarát, precíz és hatékony munkaeszközzé.

 

A BATTIPAV tolókaros csempevágó

 

A PROFI Battipav csempevágó szintén lehetővé teszi a kétoldali szögállítást. Ennek az eszköznek a működése úgynevezett „tolásos” karcolási rendszeren alapul.

 

A vágási hossz tekintetében vásárláskor szintén választható többféle méret. A BATTIPAV tolókaros csempevágó váza erősített alumínium profilból épül fel.

 

Fontos még megemlíteni róla, hogy wolfram-karbidos vágókerékkel van felszerelve, a vágókarja pedig szintén műanyag törőtalpakkal rendelkezik, hogy használat közben ne hagyhasson nyomot a burkolat felületén.

 

Montolit húzókaros csempevágó

 

Az egysínes Sigma csempevágóhoz hasonlóan a Montolit húzókaros csempevágó működése is húzásos karcolási rendszeren alapul. Állítható, elfordítható nagy derékszöggel felszerelt, míg a kis derékszöge szükség esetén félrehajtható. Széles, állítható vonalzóval szintén felszerelt.

 

A kereskedelemben kapható csempe, greslap illetve egyéb burkolólapok vágására tökéletesen alkalmas, és kiválóan használható. Egyaránt lehetővé teszi a munkát normál wolfram karbid, illetve titános vágó kerékkel is.

Kapcsolódó hírek