Programajánló: különvonatok Ószolnokra szombaton

iho   ·   2017.08.28. 12:25
baIMG_5593-k

Hiányolta a gőzöst, a korhű szerelvényt, túl sok már a tológép, főleg a Nohab? Szombat reggel a MÁV Nosztalgia Kft. két gőzösös különvonatot is indít Szolnokra a Budapest–Cegléd–Szolnok vasútvonal 170 éves fennállásának emlékére. Az első szerelvényt a 242.001-es áramvonalas gőzös húzza majd, az ő vonatára már elfogyott minden jegy. A nagy érdeklődésre tekintettel a Nosztalgia egy második vonatot is indít, azt az idén tavasszal felújított 204-es mozdony viszi majd. Erre a szerelvényre még kaphatók jegyek, például ezt a linket követve.

És nem a szolnoki pályaudvar lesz a végállomás, a vonat a néhai Ószolnok állomás területéig, a ma már Reptárként működő intézményig közlekedik! Ezen az összekötővágányon egyébként már nagyon ritkán van csak forgalom: a BI-KA Logisztika telephelyét kell néha kiszolgálni, főleg tárolásra érkeznek szerelvények. A különvonat útközben eloson a járműjavító mögött is, ahol ezen a napon szintén nyílt napot tartanak. Itt és a Reptárban is szeretettel várják a különvonat utasait is, ráadásul ezen a hétvégén tartják Szolnok város napját, így bőven lehet válogatni a jobbnál jobb programok közül.

A 204-es Vinyén (fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Így szól a MÁV Nosztalgia Kft. kedvcsinálója az útról:

Idén ünnepeljük a Pest–Cegléd–Szolnok fővonal megnyitásának 170. évfordulóját. Ezen alkalomból ünnepi nosztalgia különvonat közlekedik a Tisza fővárosába, Szolnokra. A nagy érdeklődésre való tekintettel két gőzvontatású nosztalgiavonatot is indítunk szeptember 2-án Szolnokra. Az első – már telt házas – vonatot a 242.001 pályaszámú gőzmozdony, míg a másodikat az idén felújított 204-es gőzös vontatja.

Az ünnepi utazás a Szolnok Napja programsorozattal kiegészülve egész napos kikapcsolódást nyújt minden korosztály számára. A program részeként vendégeink betekinthetnek a Szolnoki Járműjavító mindennapjaiba, valamint felfedezhetik Szolnok megújult, és új helyre költözött repülőmúzeumát, a Reptárt. A múzeum a kiállított légi járműveken kívül a neki otthont adó, idén 170 éves, felújított szolnoki Indóház miatt is páratlan élményt jelent.

A 242-es Koporsó a kassai különvonatot röpíti 2015 áprilisában Herczeg Gábor felvételén

A szolnoki vasútállomáson a – „170 éves Pest–Szolnok vasútvonal története” címmel az Utasellátó időszaki kiállítása várja az érdeklődőket. Ezt követően a szerelvény a részvételi jeggyel rendelkező utasokat a Reptárhoz szállítja, ahol megnézhetik a repülőmúzeum egyedülálló kiállítási anyagát. Vendégeink a Reptárban megtekinthetik a Szent Korona másolatát. A MÁV Nosztalgia ünnepi szerelvénye nyitva áll a RepTár vendégei számára. A vonat következő „állomása” a több, mint 160 éves Szolnoki Járműjavító. Visszainduláskor a Reptárnál és Szolnok állomáson is biztosítjuk a visszaszállás lehetőségét utasainknak.

Az egyes helyszínek között helyi buszjáratokat közlekedtet a város, erről bővebb információt az utazás napján tudunk majd nyújtani.

Jegyárak:

• Felnőtt – párnás osztályon: 9 990 Ft/fő
• Felnőtt – fapados osztályon: 7 990 Ft/fő
• Gyermek (4–14 éves korig) – párnás osztályon: 7 990 Ft/fő
• Gyermek (4–14 éves korig) – fapados osztályon: 5 990 Ft/fő
• Gyermek (0–4 éves korig): ingyenes (ülőhely nélkül)

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.