Rendőrautó XXL méretben

Ács Attila   ·   2013.01.07. 09:00
NEOPLAN_Cityliner_Landespolizei_MV_fooldal

Az impozáns járművel természetesen nem járőrözni fognak a helyi erők, viszont csapatszállításnál, illetve a rendőrségi zenekar utaztatásánál jó szolgálatot tesz majd az ezüst-kék egyenruhába bújtatott Neoplan.

A buszt kék villogókkal is felszerelték, valamint – a speciális felhasználásra való tekintettel, külön engedéllyel – a végsebességét 120 kilométer per órában határozták meg (tudni illik a „civil” buszok maximálisan százzal mehetnek Németországban is).

Ekkora sebességnél kiemelkedően fontos szerepet kapnak különféle biztonságot növelő megoldások, így egy csomó hárombetűssel is megspékelték a buszt: van benne ABS (blokkolásgátló), ASR (kipörgésgátló), ESP (elektronikus menetstabilizáló rendszer), CDS (komfortfelfüggesztés), ACC (adaptív távolságtartó automatika) és LGS (sávelhagyás-figyelő rendszer) is. A xenon lámpaegyütteshez kanyarfényszóró is tartozik, és hogy valóban be tudjon nézni minden kereszteződésbe a sofőr akár párás, esős időben is, arról a fűthető oldalablakok gondoskodnak.

A tempós haladást a 440 lóerős, EEV környezetvédelmi normájú MAN dízelmotor és az automatizált, 12 sebességes  MAN TipMatic váltó együttese garantálja. A busz üzemanyagtartálya 480 literes, a fedélzeten 44 ember utazhat, a csomagjaiknak pedig egy több mint 12 köbméteres tér áll rendelkezésre.

Neoplan Cityliner rendőrségi csapatszállító - Németországban, Mecklenburg–Elő-Pomeránia tartományban lehet majd vele találkozni<br>(fotó: MAN)

Kapcsolódó hírek