Súlykorlátozás Ausztria felé a soproni és a kópházi határárkelőknél

MTI   ·   2019.11.25. 16:39

A hét és fél tonnánál nehezebb tehergépjárművekre korlátozást vezetnek be az osztrák hatóságok a soproni és a kópházi határátkelőknél. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleménye szerint a Kópháza–Sopronkeresztúr (Deutschkreutz) határátkelőnél már életbe lépett a szabályozás, a Sopron–Kelénpatak (Klingenbach) hatátkelőnél egyelőre nem. Az osztrák hatóságok a korlátozással azt szeretnék elérni, hogy a gyorsforgalmi vagy főúti határátkelőket használják a nehézgépjárművek a határ átlépésére. A tiltás nem vonatkozik a határátkelőhelyek közigazgatási területeiről induló és oda érkező teherautókra, így nem érinti a soproni járásból induló vagy oda érkező hét és fél tonnánál nehezebb tehergépjárműveket.

A soproni határátkelőnél jelenleg a húsz tonnát meghaladó nehézgépjárművekre vonatkozik korlátozás. A személyautóval közlekedők továbbra is korlátozás nélkül használhatják a burgenlandi tartományba vezető közúti határátkelőket.

A korlátozásokról a magyar oldalon tájékoztató táblákat helyez ki a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A táblákat a határátkelők előtti utolsó csomópontnál helyezik ki, hogy ne a határátkelőknél kelljen visszafordulniuk a járműveknek. A hét és fél tonnánál nehezebb tehergépjárművek északra a Hegyeshalom–Miklóshalma (Nickelsdorf), délre pedig a Kőszeg–Rőtfalva (Rattersdorf) határátkelőket használhatják legrövidebb kerülőútvonalként.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Áprilistól augusztusig Fertő-táj vonatokat közlekedtet a GYSEV

GYSEV/iho   ·   2024.04.13. 12:00

A vasúttársaság Sopron és Nezsider között elsősorban turisztikai céllal indított járatainak az a célja, hogy környezetbarát vasúti közlekedéssel minél többen felkeressék az UNESCO világörökség részévé nyilvánított Fertő-táj magyar és osztrák oldalának településeit, látnivalóit.