Temetői forgalom Budapesten, 2013

iho   ·   2013.10.30. 08:45
00

Budapest legnagyobb sírkertjéhez, az Új köztemetőhöz több rendkívüli járat is közlekedik, valamint sűrítik az alapjáratokat is. November 1-jén a 3-as villamos hét-nyolc, a 95-ös busz hat percenként jár, a hétvégén és ünnepnapokon szokásos tízperces követés helyett. Sűrűbben közlekedik a 68-as busz is, és az alacsony padlós járatok indulása is változik.

A képre kattintva galéria nyílik<br>(forrás: BKK)

Egész nap közlekedik a 37-es villamos, és november 1-jén, valamint 2-án a 37B betétjárat is a Keleti pályaudvartól az Új köztemetőig. A Határ úti metróállomástól a 68A busszal lehet ezeken a napokon a temetőig utazni.

A Farkasréti temetőhöz idén nem közlekedik rendkívüli járat, de sűrítik az 59-es villamost, továbbá a 8-as és 53-as buszjáratokat. A Fiumei úti sírkertet a megszokott menetrend szerint közlekedő 24-es, vagy a november 1-jén és 2-án közlekedő 37B villamossal lehet megközelíteni.

A 37B villamos idén is közlekedik a Keleti pályaudvartól az Új köztemetőig<br>(Kemsei Zoltán felvételei)

A Budafoki temetőhöz az 58-as alapjárattal összehangolva, november 1-jén 7-8, 2-án 10-15, 3-án 15 percenként közlekedik az 58A járat. A Csepeli temetőbe Szent Imre tér és Hárosi iskola között a 38B betétjárat jár. Újpest-Központtól a Megyeri temetőig a 30B, Óbuda, Szentlélek tértől az Óbudai temetőbe a 218B busszal utazhatunk. A Pesterzsébeti temetőt a Gubacsi út és a Jahn Ferenc kórház között járó 36B busszal lehet megközelíteni.

A Kispesti temetőhöz az útfelújítás miatt szünetelő 42-es villamos helyett a 7-8 percenként járó 42V buszt ajánlják. Az összes temető forgalmára igaz, hogy az arrafelé közlekedő alapjáratok többsége november 1-jén és 2-án, de van, ahol 3-án is sűrűbben közlekedik, részletes információ a BKK honlapján található.

68A busz az Új köztemető előtt

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.