Tíz éve repül Budapestről a Wizz

iho   ·   2014.06.24. 17:45
cim3

A Wizz Air első budapesti járatai 2004. június 24-én szálltak fel. Ez egy fontos mérföldkő a légitársaság számára, amelyet hat magyar légiközlekedési szakember azzal a szándékkal alapított, hogy a repülést megfizethetővé tegyék Közép- és Kelet-Európa lakosai számára.

Az azóta eltelt tíz évben a Wizz Air erősen és egyenletes növekedést mutatott Magyarországon, olvasható a jubileumi közleményben. A légitársaság jelenleg harminchét útvonalat kínál utasai számára két magyar repülőtérről, húsz különböző országba, mindez jól mutatja elkötelezettségét az alacsony viteldíjak, a turizmus élénkítése és a repülés területén történő munkahelyteremtés mellett.

Egy új, sharkletes Wizz-320-as <br>(fotók: Wizz, BA)

A tizedik évforduló napján, a Wizz Air bejelentette, hogy a budapesti repülőtéren külön karbantartó hangár épül a légitársaság számára. A hangár 2015 szeptemberére készül el és több mint hetven képzett szakembernek biztosít majd munkát.

Hogy megünnepelje ezt a különleges napot, a Wizz Air húsz százalék kedvezményt biztosít a mai napon, 2014. június 24-én éjfélig intézett foglalásra minden Magyarországról induló útvonalán. (A húsz százalék kedvezmény a viteldíjra vonatkozik, beleértve az adókat, a nem választható költségeket és egy kisméretű kézipoggyász díját.)

Aláírás az új hangár látványterve előterében

– Ez egy emlékezetes nap a légitársaság számára, hiszen Magyarországon vannak a gyökereink, és több mind 500 magyar alkalmazottunk van – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója. – Az elmúlt tíz évben elnyertük a magyar utasok bizalmát és hűségét. A jövőben is alacsony viteldíjakat és kiváló szolgáltatást kínálunk majd nekik. Az új hangár 2015-re tervezett átadása újabb munkahelyeket teremt majd a képzett szakembereknek, ez segíteni fog megtartani a tehetségeket a magyar repülés számára – tette hozzá Váradi József.

A Budapest Airport közleménye szerint az új karbantartó-javító hangár kizárólag a Wizz Air gépei számára épül és tizenöt évre bérli a társaság. A beruházása meghaladja a 3 millió eurós (körülbelül 900 millió forintos) összeget. A közvetlenül a műszaki előtérre nyíló új hangár a Lufthansa Technik Budapest által üzemeltetett meglévő karbantartó hangárok között épül fel. A mintegy 2000 négyzetméteres csarnokot egyidőben egy repülőgép veheti igénybe, így az új, sharklettel szerelt Airbus A 321neo típusú repülőgépek is, amelyek az elkövetkezendő években a Wizz flottájában is megjelenhetnek.

Váradi József, Jost Lammers

– Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a Wizz Air a Budapest Airport partnere, nagyra értékeljük a légitársaság növekedési potenciálját a magyar piacon – mondta Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója. – A hangárlízing-megállapodás aláírásával ma újabb lépést tettünk a Wizz Air budapesti jelenlétének bővítésére. A légitársaság irodája, műveleti és személyzeti központja valamint szimulációs és képzési központja is a reptéren található. Ez a beruházás is mutatja elkötelezettségünket a növekedés és a munkahelyteremtés mellett a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Az új hangárnak köszönhetően a repülőgépek magas színvonalú, teljes karbantartása válik lehetővé Budapesten, amely még gördülékenyebbé teszi majd a Wizz Air működését.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek