Újabb midibusztender a fővárosban

iho   ·   2013.09.25. 15:25

A BKK és az I. kerületi önkormányzat tizenhat alacsonypadlós, környezetkímélő midibusz beszerzésére írt ki tendert. A minimális feltételek: EEV vagy Euro 6 besorolású dízelmotor, vagy hibridhajtás. A budapesti autóbuszflotta harminc midibuszából mindössze 21 hadra fogható, a jelenleg közlekedő Ikarus 405-ösök fenntartása drága. Egy, a közelmúltban végzett vizsgálat szerint egy negyven-, vagy legfeljebb hatvantagú flotta üzemeltethető Budapesten racionálisan.

A tizenhat busz beszerzésére 2,2 milliárd forintot szánnak, ehhez a Várnegyed közlekedési rekonstrukciós programja keretében uniós forrásokat vesznek igénybe. A Vár buszainak cseréjével egyidejűleg más hegyvidéki (Rózsadomb, Gellérthegy, Testvérhegy, Budafok) vonalak új midibuszaira is írnak ki közbeszerzést, és szintén uniós forrásból elektromos járművek beszerzését is tervezik.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek